Projecten

Als IT'er ben ik ook betrokken bij andere projecten, meestal als vrijwilliger. Hieronder vindt u daar een kort overzicht over.

Drupal is een innovatief CMS die het bouwen en onderhouden van websites vereenvoudigd en goedkoper maakt. 

Als webdesigner gebruik ik pas sinds 2013 Drupal, maar ik kan nu al met volledige zekerheid zeggen dat dit het beste CMS is dat ik ooit te zien kreeg. Ik ben dus nog niet zo lang actief in de Drupal community en voorlopig zijn mijn grootste bijdragen vertalingen.

De '''Nederlandstalige Wikipedia''' is de Nederlandstalige editie van het Wikipedia-project: een vrije internetencyclopedie die door vrijwilligers wordt geschreven. De Nederlandstalige Wikipedia dateert van juni 2001 en was in juni 2013, gemeten naar het aantal artikelen – op  de Engelstalige Wikipedia na – de grootste editie van deze internetencyclopedie. De naam Wikipedia en de servers waarop deze draait, zijn eigendom van de Wikimedia Foundation.

Een M3U-bestand is een vaste afspeellijst van liedjes of video's. Elke muziekspeler kan overweg met zo een bestand, maar er waren weinig hulpmiddelen om zo een bestand aan te maken of aan te passen.

In 2007 heb ik als student dit klein hulpmiddeltje gemaakt om het organiseren en uitbreiden van muzieklijsten gemakkelijker te maken. 

Abonneren op Projecten